• Man - fre: 9:00 - 20:00
  • Oslo, Tlf. +47 400 00 333

Tanntrekking

Når en tann er så ødelagt eller løs, slik at den ikke kan repareres på noen god måte. Må den trekkes for å unngå infeksjon og smerte. Store kariesangrep og bettennelse i tannkjøttet er de vanligste årsakene til at tanntrekking blir utført. Tannlegen gir alltid godt med bedøvelse og inngrepet er normalt helt smertefritt. Noen ganger sitter tannen så godt fast i kjevebeinet slik at tannen ikke kan trekkes på vanlig måte. Dette gjelder spesielt visdomstenner i underkjeven og tenner med store kariesskader. I tillegg kan tannen være godt skjult av tannkjøttet som ligger over. Da må man gjøre en kirurgisk tanntrekking. I slike tilfeller fjernes noe av tannkjøttet rundt tannen og tannlegen  borrer rundt tannen for at man lettere skal kunne komme til. Dersom tannen er vanskelig å få ut i en hel del. Deles den opp i biter for å fjernes. Ved slike inngrep er det vanlig å sy noen sting som fjernes etter ca en uke. Det er vanlig å ha litt smerter noen dager etter operasjonen. Ved hjelp av smertestillende tabletter fra tannlegen vil smertene i ettertid være minimale Tipes etter tanntrekking. etter tanntrekking skal man la være å drikke, spise, skylle munnen eller røyke før to timer er gått.

Det vil oftest blø litt ut av såret 1-2 dager etter inngrepet. Noe som fører til litt blodsmak i munnen. Unngå hard fysisk aktivitet det første døgnet. La være å pusse for hardt i området på en ukes til. Spis og drikk helst kaldt mat og drikke det første  døgnet. La såret få være i ferd slik at det tilheler. Vær tålmodig. Såret kan være ømt bortimot i to uker etter tanntrekking. Ved ømhet og smerte kan du ta resptfrie  smertestillende midler

Visdomstenner
Av menneskets 32 tenner er det ofte de fire visdomstennerne som volder oss flest problemer. Visdomstennene har fått sitt navn fra gamle tider da man trodde man ble vis eller klok når disse tennene brøt frem i munnen. Det vanligste problemet med visdomstenner er at det ikke er plass til dem i rekken av tenner og at det ikke er plass til dem i rekken av tenner og at de derfor ikke kan bryte frem på normal måte. Da de er de siste tennene vi får, gjerne i voksen alder, er det rett og slett andre tenner som har tatt plassen og det medfører ofte smerte og ubehag når visdomstennene kommer frem.
Hos noen bryter visdomstenner ut uten problemer og det er da ingen grunn til å fjerne dem, men hvis det er vanskelig å holde dem rene eller de gjør vondt er det vanligste at man går til tannlegen for å få dem undersøkt. Noen ganger fjernes de av  forebyggende årsaker da man forventer at de vil forårsake problemer senere i livet. Har man smerter eller hevelser rundt visdomstennene er det naturlig å fjerne dem ofte gjøres dette med en tannav gangen og har man betennelse brukes antibiotika i forkant av inngrepet.
selve inngrepet kan gjøres på samme måte som man trekker andre tenner, men noen ganger er det behov for et lite kirurgisk inngrep. Med lokalbedøvelse deler man gjerne tannen opp i biter for å fjerne den lettere og i etterkant av inngrepet kan det være behov for smertelindring for at du skal føle minst mulig ubehag

Omfattende tannløsninger for alle dine tannlegebehov.

Send spørsmål