• Man - fre: 9:00 - 20:00
  • Oslo, Tlf. +47 400 00 333

Snorker du?

Snorker du? Snorking er ett alvorlig problem for en stor del av oss. Man som snorker har høy risk for å få hjerte og karsykdommer, diabetes, depresjon du som snorker sover dårlig og er ofte sliten om dagen. Derfor fungerer du dårligere på jobb og i livet ellers i tillegg er du ikke like årvåken slik at du har økt risiko for trafikkulykker og uhell. Din livskvalitet øker veldig mye hvis du behandler snorkingen din.

Mega Tannlegesenter anbefaler deg som snorker å søke hjelp hos øre-nese-hals eller din fastlege for å utrede hvor alvorlig snorkingen din er, og hva kan gjøre med det. Snorking kommer etter noe hindring i luftveien og ofte blir pustingen din stoppes i korte eller lengre perioder og dette leder til mangel på oksygen i blodet. Hjertet ditt må nå slå fortere pga mangel på oksygen og dette forårsaker høyt blodtrykk,som igjen skader dine blodårer. Dessuten sover du dårlig når du har mangel på oksygen. Dette har store negative langtidseffekter på din helse og livskvalitet. Lyd fra din snorking minsker din partners søvnkvalitet og kan påvirke både på partners helse og deres relasjonen negativt. De fleste pasienter som vil behandle snorkingen sin hos oss har fått beskjed fra sin partner om å prøve å gjøre noe med snorkingen.

Behandling
– Hvis du snorker ,er det viktig å utrede din snorking ordentlig .Dette gjøres hos en øre-nese-hals.
– Etter utredningen kan legen diskutere ulike behandlinger med deg. Snorkingen kan behandles med :

  • Vektnedgang
  • Snorkeskinne
  • CPAP-maskin
  • Kirurgi
  • Laserbehandling

Vektnedgang er en veldig effektiv i snorkingbehandling. Snorkeskinne er effektiv og riktig behandling alternativ ved lett eller moderat grad av snorkingen. hvis du har alvorlig pustestans må du ofte bruke en CPAP-maskin som har sine fordeler og ulemper.

Omfattende tannløsninger for alle dine tannlegebehov.

Send spørsmål